Snabbvalsmeny

AiR 4x400år

AiR = Artist in Residence

Under år 2021 fyller fyra städer 400 år – Piteå, Luleå, Borås och Göteborg. Ett gemensamt firande sker genom att de fyra städerna genomför konstnärliga utbyten under året. Väst möter Norr genom att Norrbotten möter Västra Götaland i ett samarbetsprojekt.

I samarbetet skapas fyra stycken residens – ett i varje stad. I varje residens deltar olika konstnärer som är bosatta i 400-årsstäderna. Alla residens kommer ha olika teman beroende på platsens unika förutsättningar. Gemensamt är att en konstnär från varje ort närvarar på plats och bidrar med sin erfarenhet och kunskap till residenset på platsen. Residenset i Piteå är först ut och bjuder härmed in en pitebo, en luleåbo, en boråsare och en göteborgare till att utforska staden och snön.

Utlysningen för PITEÅ är AKTUELL just nu- Open Call AiR 4 x 400år – Piteå

Opposite Sphere, Jan-Erik Falk, Dan Lestander, EvaGun Jensen & Ricky Sandberg

Intresserade konstnärer kan anmäla sitt intresse fram till 22 november 2020. En jury kommer att välja ut de konstnärer som får komma på residenset. De aktuella konstnärerna kommer att träffas i gemensamma digitala förmöten för att diskutera idéer och upplägg.

Mer information om PITEÅ residens kan du läsa här:  www.resurscentrumforkonst.se

”- Vår önskan med detta residens är att det ska stärka utbytet mellan konstnärer i två delar av landet men också att det blir en happening under en vecka där piteåborna kan följa hur arbetet utvecklas. Sedan hoppas vi att snöskulpturerna kan få stå kvar så länge vädret tillåter det, säger Per Lenndin.”

__________________________________________________________________________

Residenset arrangeras av Piteå Kommun, Konstkonsulenten i Region Norrbotten och Resurscentrum för konst i samverkan med Textile Fashion Center i Borås och Göteborg 400 års jubileum.

Information om övriga residens under 2021 uppdateras så fort som möjligt. Fler utlysningar annonseras löpande under vinter/vår 2021. Genomföranden sker i början av sommaren och under hösten.

Varmt välkommen med din ansökan till Piteås residens fram till den 22 nov 2020

Ta kontakt med Frida Stålhandske för frågor om projektet, 070 – 440 11 91