Textile Fashion Center
Textile Fashion Center
Social RSS Instagram Facebook Twitter RSS
2015 . 10 . 17

Då skapades reklamhistoria!

17 oktober öppnar en helt unik utställning med mode- och textilreklam från fyra decennier.  

Under hösten är du välkommen till Simonsland för att ta del av fyra decenniers mode- och textilhistoria. Här visas reklam från kedjeföretagen JC, MQ och Hemtex men också från företag som Alemdals, Abecita, Craft och mängder av andra företag och varumärken. Det som visas är nästan enbart i pappersform – broschyrer, skyltar, förpackningar och annonser, vilket gör att resultatet närmast blir en konstutställning. Utställningen även ger besked om att Borås var en mycket framträdande stad inom mode och reklam under åren 1960-1990 och ger ganska roande tidsbilder av förändringar i mentaliteter.   

Bakom utställningen står reklammannen Christer Olausson, som gjort utställningen möjlig genom att under 35 år sparat stora delar av produkterna från Olaus Reklambyrå, och historiken Ulf Nyrén som hjälpt till att välja ut produkter ur ur 20 kubikmeter reklammaterial för att få en representativt historiskt urval.   

En riktigt upplevelse för den som intresserar sig för mode, textil, reklam, form och design, marknadsföring eller kulturhistoria.


Utställningen pågår 17 oktober-20 december.


Öppettider under hösten

Torsdag-fredag 13-17
Lördag-söndag 11-15


Ingång 1 B (röda entrén bredvis Navet), våning 4.För mer information besök facebooksidan
Då skapades reklamhistoria.

DELA: