Snabbvalsmeny

28 Jan-
  • Borås Yrkeshögskola
  • Digital AD/Copy
  • Digital Business Developer
  • Helena Ribbefors
  • Klas Ekdahl
  • Mikael Fredriksson
  • Systemutvecklare.net

Varumärket i den digitala världen – vad är viktigt att tänka på affärsmässigt och juridiskt?

Varumärket i den digitala världen – vad är viktigt att tänka på affärsmässigt och juridiskt?

Öppet för alla intresserade. Kostnadsfritt.
Plats: Textile Fashion Center, våning 2, sal Garfveriet

Tid: 09.00-11.00

För mer information och anmälan: Klicka här! 

Ett varumärke är ett av bolagets viktigaste intellektuella tillgångar och i den digitala världen blir varumärket allt mer betydelsefullt för bolagets affär.

Vad är ett varumärke och hur skiljer det sig från det engelska begreppet ”brand”? Hur laddas ett varumärke med värde och vilka möjliga juridiska skydd finns?

Vad är viktigt att tänka på när man skapar ”content” på webben och vad ska man tänka på när det gäller ord, bild och annan media? Balansgången mellan att inspireras vs. kopiera är en stor utmaning, i synnerhet i det digitala landskapet.

Hur ser de kommersiella och juridiska utgångspunkterna ut när man startar ett tillväxtbolag?

Helena Ribbefors arbetar som Head of Legal på Chalmers Ventures AB som är en prisbelönt investerare och inkubator. Hon har lång erfarenhet av att stötta bolag i juridiska och strategiska varumärkesfrågeställningar, kommersiella avtal, samt vad som är viktigt när man startar ett tillväxtbolag.

Föreläsningen är nummer 65 inom ramen för Borås Yrkeshögskola. Tillsammans har vi bidragit till inspiration, kontakter och kompetensutveckling för över 5000 personer.

Liknande event
08-05 Feb-Maj

Utställningen: Body beautiful - diversity on the catwalk

BODY BEAUTIFUL – DIVERSITY ON THE CATWALK Valentijn De Hingh and Hari Nef. Photographed for the historic all-transgender campaign for […]

Läs mer >
08 Maj

Kickstart Friday - Co-working på Textile Fashion Center

Första fredagen varje månad träffas vi i Business Gallery (plan 1 Textile Fashion Center)för att jobba kreativt och knyta kontakter. […]

Läs mer >
30-16 Nov-Aug

GIANNI VERSACE RETROSPECTIVE

Modedesignern Gianni Versace var en sann pionjär som i slutet av 1900-talet utmanade modebranschen med sin gränsöverskridande design. Välkommen till […]

Läs mer >