Snabbvalsmeny

07-09 Maj

MINDBLOWING CRAFT! Samtalet om korsbefruktande kulturkrockar visas hela helgen!

Torsdag 6 maj sändes från Textile Fashion Center MINDBLOWING CRAFT! Kraften i korsbefruktande kulturkrockar – ett samtal om balansen mellan tradition och innovation, möten över generationsgränser och värdeförskjutningar i det konstnärliga hantverket. Vi visar nu inspelningen hela helgen 7-9 maj här.

I samtalet berättar konstnären och curatorn Aia Jüdes om sitt tvärdisciplinära arbete intervjuad av hemslöjdskonsulent Katarina Karlsson. Jüdes är känd för nyskapande och oväntade korsbefruktningar mellan slöjd och konsthantverk och samtida uttryck inom musik, dans, mode och street art. Med ett humoristiskt och experimentellt förhållningssätt aktualiserar hon hantverket i nutid och når nya målgrupper.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Textilmuseet och Textile Fashion Center inom Craft Days den 6–9 maj 2021 – ett evenemang för det samtida konsthantverket i Västra Götaland. Ta del av programmet på craftdays.se.

I inledningen av programmet berättar Git Guldare, centrumledare för Textile Fashion Center om centrets innehåll och Eva Blomqvist, intendent på Textilmuseet, om museets verksamhet och om en av Jüdes tidigare ”mindblowing” utställningar som visats på museet.

Mer om de medverkande i MINDBLOWING CRAFT!
Katarina Karlsson arbetar med lokala och internationella projekt med kreatörer inom slöjd, konsthantverk och design, tidigare för bl.a. Svensk Form och Konsthantverkscentrum och nu som Länshemslöjdskonsulent i Västra Götaland.

Aia Jüdes är konstnär, fotograf och curator som både skapar egna verk och producerar lekfulla tvärdisciplinära utställningar och events. 2018 prisades hon för Årets Utställning ”Next Level Craft” som visades på Textilmuseet. Den 18 september 2021 öppnar hennes nya hypervisuella och experimentella Craft Rituals på Textilmuseet.

Liknande event
01-31 Jan-Dec

Borås 400 år under 2021!

Hela 2021 fyller Borås Stad 400 år! Läs om jubileet här: Boras400.se

Läs mer >