Snabbvalsmeny

01-20 Sep-Nov
  • WE KNIT FOR PEACE

WE KNIT FOR PEACE

Vad strävar du efter när du stickar? Går det att sticka för fred? Vi bjuder in dig till att sticka och vara med i en utställning på Textilmuseet.

2021 fyller Borås 400 år. Sveriges främsta textilstad har gått från lokal tillverkning med hela landet som kund till en design-och forskningsstad med spetsutbildningar och internationell export. Samtidigt lever det textila hantverket vidare och för människor samman i globala traditioner. För att fira kraften i handarbetet utlyser Textilmuseet, Cirkus Cirkör, Borås Stadsteater och Hemslöjdskonsulenterna VGR nu ett gemensamt stickupprop. Tillsammans formar vi utställningen We Knit for Peace som kommer att visas på Textilmuseet under perioden 30 januari – 11 april 2021.

Samtidigt presenterar Borås Stadsteater, i ett samarbete med Cirkus Cirkör, föreställningen Knitting Peacelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster en nervkittlande och poetisk nycirkusupplevelse med hisnande artisteri, loopad livemusik och suggestiv scenografi där det vita garnet spelar huvudrollen. I en värld fylld av linor, trassel och trådar vävs ämnen som fred, strävan och stickning samman med utgångspunkt i cirkusartisters driv att göra det som verkar omöjligt möjligt. Tillsammans kan varje människas strävan bli en del av något större. Kanske kan man till och med sticka fred? En hyllning till handarbetet och uppmärksammande Borås långa och stolta tradition av textil tillverkning för att fira stadens 400-årsjubileum.

VILL DU VARA MED I UTSTÄLLNINGEN? Klicka här för mer info

Liknande event
01-31 Jan-Dec

Borås 400 år under 2021!

Hela 2021 fyller Borås Stad 400 år! Läs om jubileet här: Boras400.se

Läs mer >