Inspiration

Textilmuseet

Ett av Nordens ledande museer inom textil, mode och design som de senaste åren bland annat fått priser och uppmärksammats för internationella utställningar.

Textilmuseet har permanenta och tillfälliga utställningar, Do It Yourself för egen sömnad, tygbutik, museibutik och en provningsgarderob med kläder från 1900-talet.

Dessutom har de en mycket stor samling och ett bibliotek som man kan få tillgång till.

Läs mer om Textilmuseet

Se aktuella utställningar nedan

Ett besök i Textile Fashion Center ger möjlighet till upplevelser från dåtid via nutid till framtid.


Ett besök i Textile Fashion Center ger möjlighet till upplevelser från dåtid via nutid till framtid.

Fabriken som blev ett modernt center

Med varsam hand renoverade Svenskt Konstsilkes tidigare textilfabrik till den sjudande plats för utbildning, forskning, affärs- och innovationsutveckling, upplevelser, inspiration och möten den är idag. Att vandra runt i de allmänna ytorna på plan 1 och 2 ger en känsla av en energifylld, modern miljö kryddad med Borås historiska, textila själ.

Allt i ett för dig som besökare

Textile Fashion Center inviger lördag den 23 oktober i samband med det evenemanget Textile Fashion Center Day , ett unikt öppet hus, en ny informationsdisken i huvudentrén.


Här samlas service till centrets besökare som hjälp att hitta till verksamheter i huset, köp av biljetter till textilmuseet eller varor från museibutiken och hjälp med information och tips om aktiviteter i Borås med omnejd genom en Info-Point.

Vi speglar centret

I Textile Fashion Centers har de allmänna ytorna förnyats på plan 1. Här kan du nu uppleva exempel på det som görs ”bakom kulisserna” genom centrets verksamheter. Här förändras innehållet och löpande för att ge dig kreativa och kunskapsgivande upplevelser.

Evenemang & seminarier

Textile Fashion Center är en hybrid för möten mellan människor, kunskap och mycket mer. Här finns ett 110 kvadratmeter stort, flexibelt utrymme för olika ändamål – allt från föreläsningar till utställningar och mingel på plats eller direktsändningar eller streemade händelser. 

Kontakta informationsdisken för att få veta mer:
033 – 255 455
info@textilefashioncenter.se

Handelslabbet

I nya lokaler mitt emot Textilmuseets enté på plan 1 hittar du Handelslabbets showroom. Handelslabbet är en mötesplats som stödjer samverkan mellan högskolans forskare, studenter och olika handelsrelaterade företag. Det visar möjligheterna för digital teknik inom detaljhandeln i en inspirerande miljö. 


Från och med den 27 oktober 2021 öppet för allmänheten på onsdagar klockan 14:00-16:00.

Kontakt: 

handelslabbet@hb.se 

0701-89 99 55