Här designas framtiden

Hos oss på Textile Fashion Center kan du upptäcka och inspireras av det kreativa kluster som finns i huset. Här samlas studenter, företag och besökare i en och samma miljö. En miljö där drömmar, behov och idéer är det som inspirerar, utmanar och driver hela centret.

Var och en bidrar på sitt sätt till framtiden – för Borås, regionens och landets textil- och modebransch och därmed global utveckling med innovation och hållbarhet som ledstjärnor.


Välkommen att ta del av våra erbjudanden, nyheter, evenemang och mycket mer. Och besök oss gärna och inspireras av vad framtiden har att erbjuda.

Borås Textile Days

Den 14-15 november arrangeras Borås Textile Days här i centret. Under två dagar bjuds du in till en buffé av mötenföreläsningar och workshops med fokus på framtidens textil och modebransch.

Nyheter

Fre, 01 Sep 2023

Slutspurt för sommarkursen

De senaste veckorna har det varit slutspurt för sommarkursen i samarbetet mellan Kungliga Operan, hållbarhetsdesigner Louise Xin och Textile Fashion Center med studenter från Textilhögskolan.
Läs mer

Ons, 23 Aug 2023

Studentporträtt Jeanne Blanchard, med ”En midsommarnattsdröm” som tema

Det här är det femte och sista porträttet av en student som går en unik kurs på Textilhögskolan i sommar; uppgiften är att göra om kostymer från Kungliga Operan till couturekläder.
Läs mer

Intervjuer & webinarier

Hos TEX! by Marketplace Borås hittar du intervjuer & webinarier som kan vara av intresse för dig som är verksam inom textil och mode och närliggande branscher.

Gå till TEX!TV här.

Här tar
framtiden form

Create the future

Forskning blir en positiv kraft i samhällsutvecklingen


Vi bidrar till utveckling inom textil design och inom mode skapas nya, kreativa lösningar, affärsidéer och samarbeten. Läs mer om forskning här >

Be the future

Många möjligheter till utbildning inom textil och mode


Här kan du studera allt från vuxenutbildning och yrkeshögskola till kurser inom textil, mode och design. Läs mer om alla utbildningar här >

Det textila arvet