Om oss

Be the Future – Create the Future – Enjoy the Future

Textile Fashion Centers vision är att vara Europas ledande center för hållbar utveckling och innovation inom textil och mode. Här skapar vi framtiden med stark inspiration av historien.

Borås har under flera hundra år varit Sveriges ledande stad och region inom textil med entreprenörskap och nytänkande som fundament. Med djupa rötter men också starka vingar lyfter vi inte bara Sveriges innovations- och hållbarhetsutveckling inom textil och mode – vi gör det också för världen med de Globala målen för 2030 som ledstjärna.

Grunden för centret är Borås Stads och Högskolan i Borås verksamheter inom textil och mode. Genom dem sammanförs affärs- och innovationsutveckling, forskning, utbildning, kultur och upplevelser i en kreativ och inspirerande miljö med många hängivna och kompetenta människor. Här finns också kontorshotell med mindre företag inom textil och andra branscher som bidrar till energi, entreprenörsanda och framtidsinriktning.

I Textile Fashion Center förstärks potentialen för kompetensdelning och samspel. Samlokaliseringen ger ökade möjligheter för alla parter.

Här kan du läsa mer om de specifika områden centret erbjuder liksom om våra nyheter och de evenemang som är på gång.

På gång. Utbildning. Affärsutveckling. Forskning. Inspiration. Nyheter. Program.