Utbildning

Många möjligheter

Textil, mode och design är naturligtvis de gemensamma nämnarna för utbildningarna i Textile Fashion Center.
Här kan du studera allt från vuxenutbildning och yrkeshögskola till kurser för utveckling inom ditt yrke och på högskola.

Borås Yrkeshögskola
Nordiska Textilakademin
Borås Vuxenutbildning
Textilhögskolan


Studerande och studenter har genom centret unika möjligheter till kunskapsutbyten och näringslivsrelaterade aktiviteter. Dessutom ges tillfällen till kontakter med potentiella, framtida arbetsgivare. Som student i Textile Fashion Center har man också nära till stöd för att utveckla företag vid sidan av studierna.

Borås Yrkeshögskola

– Här kan du gå en kort kurs i teknisk och kreativ 3D-design – en utbildning på halvfart för mönsterkonstruktörer och designers.

Läs om utbildningen här

– Garment Technical Designer är den största textilutbildningen inom Borås Yrkeshögskola. Den är tvåårig och ger studenterna fördjupad kunskap inom mönsterkonstruktion och konfektionsteknik. Stort fokus ligger även här på 3D. Utbioldningen leder till jobb som direktris, mönsterkonstruktör, konfektionstekniker, designassistent ller motsvarande inom textilbranschen

Här kan du läsa om Garment Technical Designer

Nordiska Textilakademin

– Tvååriga yrkeshögskoleutbildningar inom design, inköp, sälj, kvalitet och produktionsutveckling
– Utbildningar inom hållbarhet och cirkularitet för personer i textilbranschen
– Korta kurser inom textil, design och programvara
– Distanskurser inom en rad textil- och moderelaterade ämnen

Detta erbjuder Nordiska Textilakademin som har ett nära samarbete med näringslivet för att bidra med den kompetens som efterfrågas av branschen.

Utbildningarna är anpassade efter näringslivets krav och handledarna är experter inom sina områden. Vidare finns här möjligheten till praktik och utbildningar där teori varvas med praktisk kunskap och samarbeten med företag.

Läs mer om Nordiska Textilakademin