Nyheter

Fre, 07 Jun 2024

Så firade Textile Fashion Center 10 år

2014 invigdes Textile Fashion Center i ett område som tidigare hyste väveri, syfabrik och färgeri. Idag är det Sveriges internationella centrum för textil, mode och design. Den 30–31 maj firades 10 år av innovation och möten med både bakåt- och framåtblickar.
Läs mer

Ons, 05 Jun 2024

Unikt samarbete mellan FN och Textilhögskolan

Textilhögskolan vid Högskolan i Borås har inlett ett historiskt samarbete med Förenta Nationerna (FN) för att designa och utveckla en ny generation guidekläder till FN:s högkvarter i New York City. Ett tjugotal designstudenter ska skapa en kollektion som kombinerar hållbarhet, hög modegrad och nytänkande.
Läs mer

Tis, 07 Maj 2024

Svenska HODAKOVA finalist i en av världens största modetävlingar

Stjärndesignern Ellen Hodakova Larsson är en av åtta finalister i det prestigefyllda LVMH Prize for Young Fashion Designers 2024.
Läs mer

Mån, 06 Maj 2024

Nordiska Textilakademin får grönt ljus för ny nationell yrkesutbildning

Nordiska Textilakademin har fått beviljat av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta en nationell yrkesutbildning för yrkesrollen sömnadsoperatör.
Läs mer

Mån, 06 Maj 2024

Textilmuseet är vinnare av Årets hederspris vid Elle-galan 2024

”Självklar mötesplats som inte bara lyfter fram design och textil i vackert kurerade rum – utan också leder samtalen som för branschen i en hållbarare riktning framåt. En institution i väst som berikar modesverige.” Så löd motiveringen när Textilmuseet tilldelades Årets hederspris under ELLE-galan den 19 april.
Läs mer

Fre, 03 Maj 2024

LunaMicro AB vinnare av Techtextils Innovationspris 2024

LunaMicro AB har belönats med Techtextils Innovationspris 2024 inom kategorin ”Ny Teknik” för sin flexibla textilpump som aktivt transporterar svett. Priset bekräftar LunaMicros banbrytande teknik och deras engagemang för att driva innovation inom textilindustrin.
Läs mer