Inspiration

Allt i ett för dig som besökare

I vår huvudentré på plan 1 hittar du Frontdesk och Borås turistinformation. Vi hjälper dig med allt från att att hitta till verksamheter i centret, köpa din entrébiljett till Textilmuseet eller handla varor från museibutiken till att förse dig med lokala turistbroschyrer, kartor och annat informationsmaterial.

Öppettider är måndag-onsdag, fredag kl 8-17, torsdag kl 8-19 och helger kl 12-16. Textilmuseets öppettider och priser hittar du här.

Varmt välkommen!

Fabriken som blev ett modernt center

Med varsam hand renoverade Svenskt Konstsilkes tidigare textilfabrik till den sjudande plats för utbildning, forskning, affärs- och innovationsutveckling, upplevelser, inspiration och möten den är idag. Att vandra runt i de allmänna ytorna på plan 1 och 2 ger en känsla av en energifylld, modern miljö kryddad med Borås historiska, textila själ.

Textilmuseet

Ett av Nordens ledande museer inom textil, mode och design som de senaste åren bland annat fått priser och uppmärksammats för internationella utställningar.

Textilmuseet har permanenta och tillfälliga utställningar, Do It Yourself för egen sömnad, tygbutik, museibutik och en provningsgarderob med kläder från 1900-talet.

Dessutom har de en mycket stor samling och ett bibliotek som man kan få tillgång till.

Läs mer om Textilmuseet
Se aktuella utställningar


Ett besök i Textile Fashion Center ger möjlighet till upplevelser från dåtid via nutid till framtid.

Vi speglar centret

I Textile Fashion Centers har de publika ytorna förnyats på entréplan under 2021. Här kommer du uppleva exempel på det som görs ”bakom kulisserna” genom centrets verksamheter. Här förändras innehållet löpande för att ge dig kreativa och kunskapsgivande upplevelser.

Green Room

På entréplan finns ett 110 kvadratmeter stort GREEN ROOM. Ett flexibelt utrymme för olika ändamål – allt från föreläsningar till utställningar och mingel på plats eller direktsändningar eller streamade händelser. 

Kontakta informationsdisken för att få veta mer:
033 – 255 455
info@textilefashioncenter.se

Handelslabbet

Mitt emot Textilmuseet på entréplan hittar du Handelslabbets showroom. Handelslabbet är en mötesplats som stödjer samverkan mellan högskolans forskare, studenter och olika handelsrelaterade företag. Här finns möjligheter för digital teknik inom detaljhandeln i en inspirerande miljö. 


Öppet för allmänheten på onsdagar
kl 14:00-16:00.

Smart Textiles

Varje onsdag har Smart Texiles Shoowrom öppet för dig som besökare. Verksamheten ingår i Science Park Borås med ett heltäckande erbjudande som inkluderar allt från grundforskning till prototypframtagning.

Vid samarbete med Smart Textiles får forskare, institutioner, näringsliv, offentlig sektor och de med en kraftfull idé möjlighet att skapa innovationer.

Smart Textiles har tre fokusområden:
– Hållbar Textil
– Hälsa och Medicin
– Arkitektur och Interiör

Några aktuella exempel är kläder som övervakar hälsa eller mäter rörelser och teknik som gör det möjligt att återvinna textila fibrer och använda dem på nytt.


Ingången till Smart Textiles

Ta del av centrets
speciella atmosfär

Den speciella atmosfären är tillgänglig för alla. I våra publika ytor på plan 1 och 2 finns det olika platser, möblemang och utrymmen för studier, möten eller arbete. 


Ät lunch på The Food Company! Varje vardag serveras minst fem rätter, bland annat en vegetarisk och en fiskrätt. Salladsbuffé, bröd och kaffe/te ingår.

Centrets mysiga café The Coffee Company serverar bland annat smörgåsar, wraps, bakverk och fika. Här finns både nyttigt och gott. 

För öppettider – följ länk nedan.
Med reservation för ändringar.