Allt i ett för dig som besökare

I huvudentrén, plan 1, hittar du Frontdesk och Borås turistinformation. Här kan du få hjälp med att hitta till verksamheter i centret, köpa din entrébiljett till Textilmuseet, betala dina varor från museibutiken och köpa Borås Citys presentkort. Borås turistinformation kan även förse dig med lokala turistbroschyrer, kartor och annat informationsmaterial.

Öppettider i sommar

Måndag – fredag 10.00-17.00
Lördag – söndag klockan 12.00-16.00

Textilmuseets öppettider och priser hittar du här. The Companys öppettider hittar du här.

Varmt välkommen!

Aktörer i huset

Här i centret finns ett hundratal aktörer, verksamma inom allt från textil till IT. Vill du komma i kontakt med någon av dem? Här hittar du en lista med alla aktörer och deras kontaktuppgifter.

Couturekläder på två skyltdockor.

Textilmuseet

Ett av Nordens ledande museer inom textil, mode och design som de senaste åren bland annat fått priser och uppmärksammats för internationella utställningar.

Textilmuseet har permanenta och tillfälliga utställningar, DIY för egen sömnad, en provningsgarderob med kläder från 1900-talet och en museibutik. Intill deras butik hittar du även tygaffären På Skrå!

Textilmuseet har också en mycket stor samling och ett bibliotek som man kan få tillgång till.

Läs mer om Textilmuseet
Se aktuella utställningar

Entrén till Smart Textiles Showroom.

Smart Textiles Showroom

Smart Textiles Showroom är en plats för möten och kunskap. Här finns olika textila material- och varuprover framtagna inom Smart Textiles olika projekt, samt från Textilhögskolans maskinparker och andra intressanta material inköpta från externa tillverkare. Inspireras av framtidens textilier!

Öppettider

Onsdagar och torsdagar kl 12.00-15.00
Lördagar kl 12.00-16.00

Läs mer om Smart Textiles Showroom.


Ett besök i Textile Fashion Center ger möjlighet till upplevelser från dåtid via nutid till framtid.

Öppet för alla

Centrets speciella atmosfär är tillgänglig för alla, oavsett om du är företagare, student, musiegäst eller lunchgäst. I montrarna på entréplan kan du bland annat ta del av det som sker ”bakom kulisserna”, som färdiga projekt från mode- och textildesignstudenter eller utställningar från hållbara företag.

I de publika ytorna på plan 1 och 2 finns olika platser för studier, möten eller arbete. Här finns också många permanenta konstverk att beundra. I centrets hybridytor förändras innehållet löpande för att ge dig spännande och lärorika upplevelser och för att skapa möjligheter till oväntade möten.

Green Room

På entréplan finns ett 110 kvadratmeter stort GREEN ROOM. Ett flexibelt utrymme för olika ändamål – allt från föreläsningar till utställningar och mingel på plats eller direktsändningar eller streamade händelser. Du kan arrangera ett publikt event, som ett speakers corner eller panelsamtal, eller varför inte en enklare musikunderhållning?

Kontakta Frontdesk för mer information:

033 – 255 455
info@textilefashioncenter.se

Digital Business Lab

Mitt emot Textilmuseet på entréplan hittar du Digital Business Labs showroom. Digital Business Lab inspirerar och utbildar studenter, samarbetar med företag och stödjer forskare med kompetens inom digital teknik i ett affärssammanhang.

Läs mer på hb.se

Visning enligt överenskommelse.


Smart Textiles

Varje onsdag, torsdag och lör har Smart Texiles Shoowrom öppet för dig som besökare. Verksamheten ingår i Science Park Borås med ett heltäckande erbjudande som inkluderar allt från grundforskning till prototypframtagning.

Vid samarbete med Smart Textiles får forskare, institutioner, näringsliv, offentlig sektor och de med en kraftfull idé möjlighet att skapa innovationer.

Smart Textiles har tre fokusområden:
– Hållbar Textil
– Hälsa och Medicin
– Arkitektur och Interiör

Några aktuella exempel är kläder som övervakar hälsa eller mäter rörelser och teknik som gör det möjligt att återvinna textila fibrer och använda dem på nytt.


Ingången till Smart Textiles

Restaurang & café

Här i centret hittar du The Food Company och The Coffee Company.

I restaurangen The Food Company kan du äta lunch varje vardag där det serveras minst fem rätter, bland annat en vegetarisk och en fiskrätt. Salladsbuffé, bröd och kaffe/te ingår.

Centrets mysiga café The Coffee Company serverar bland annat smörgåsar, wraps, bakverk och fika. Här finns både nyttigt och gott. 

The Company levererar även konferensfika och lättare mat till aktörer i centret. Läs mer här.

För öppettider – följ länk nedan.
Med reservation för ändringar.