H&M & ELLE Circular Fashion Award

Varje år kastar svensken 7,5 kilo textilier i soporna, helt i onödan. Kläder och andra textilier som i stället skulle kunna få ett nytt liv. Har du en smart idé, innovation, design eller affärsmodell som kan förlänga livslängden på kläder och bidra till en mer cirkulär modeframtid? Då kan du vinna årets H&M & ELLE Circular Fashion Award som i år delas ut i samarbete med Textile Fashion Center.

Priset

Vinnaren kommer att få ta emot priset på ELLE-galan i april 2023. Förutom att den uppmärksammas på scenen och i ELLEs kanaler får hen ett skräddarsytt utbildnings- och affärscoachningsprogram framtaget av H&M i samarbete med Textile Fashion Center. Det innehåller bland annat studiebesök och mentorskap som ger värdefulla insikter, kontakter och utvecklingsmöjligheter för att ta den vinnande idén till nästa nivå, bl a i samverkan med inkubatorn Borås INK.

Intresserad av att ansöka?

Vi söker alla typer av idéer och initiativ – design, innovationer, koncept eller affärsmodeller. Formulera din idé genom text, bild och/eller video och maila tävlingsbidraget till circularfashionaward@hm.com senast den 4 april. Märk mailet med ”Tävlingsbidrag 2023”.

Läs mer om tävlingen och priset på elle.se/circularfashionaward.