Är du vinnaren?

Har du en smart idé, innovation, design eller affärsmodell som kan förlänga livslängden på kläder och bidra till en mer cirkulär modeframtid? Då kan du vinna årets H&M & ELLE Circular Fashion Award!

Om H&M & ELLE Circular Fashion Award

H&M och ELLE samarbetar för andra året i rad med Textile Fashion Center för detta viktiga hållbarhetspris som delas ut på ELLE-galan i Stockholm den 19 april. Förutom att vinnaren uppmärksammas på scenen och i ELLEs kanaler kommer hen få ett skräddarsytt utbildnings- och coachningsprogram framtaget av H&M och ELLE i samarbete med Textile Fashion Center. Programmet innehåller bland annat studiebesök och mentorskap som ger värdefulla insikter, kontakter och utvecklingsmöjligheter för att ta den vinnande idén till nästa nivå.

Intresserad av att ansöka?

H&M & ELLE Circular Fashion Award kommer att delas ut till en idé, initiativ, innovation eller affärsmodell som kan bidra till en mer cirkulär modeframtid. För modeindustrin innebär ett cirkulärt system att produkter ska tillverkas av återvunna eller förnybara råvaror, utformas för att kunna användas längre och sedan kunna göras om och användas på nytt igen och igen. Då få lösningar är helt cirkulära i sig, letar vi efter en idé som kan bidra till det cirkulära ekosystemet genom någon av de tre områdena nedan:

Cirkulära produkter
Cirkulära leveranskedjor
Cirkulära kundresor

Så tävlar du

Formulera din idé genom text, bild och/eller video och maila tävlingsbidraget till circularfashionaward@hm.com senast den 24 mars. Märk mailet med ”Tävlingsbidrag 2024”.

Läs mer om tävlingen på elle.se/circularfashionaward