Snabbvalsmeny

FÖR HYRESGÄSTER

Välkommen till Textile Fashion Center!

Här får du allmän information om centret inklusive service, rutiner och kontaktuppgifter för funktioner, frågor och ärenden.

INNEHÅLL

– Inledning
– Om fastigheten och fastighetsägaren
– Allmän information
– Hyresgäster i kontorshotell (hyresvärd Borås INK eller Marketplace Borås)
– Nordiska Textilakademin och Borås Yrkeshögskola
– Verksamhet inom Textilhögskolan
– Verksamheter med Kanico AB som hyresvärd

INLEDNING

Varje verksamhet i centret har en hyresvärd som kontaktas för hyresärenden och många andra frågor och ämnen angående lokaler och tjänster, även felanmälningar och problem i lokalerna. Dessutom finns Centrumledningen för att stötta alla verksamheter i centret med samverkan, viss service, information och marknadsföring. Du kan utöver på denna sida läsa om centrumledningens medarbetare, funktioner, uppdrag och service här.

OM FASTIGHETEN OCH FASTIGHETSÄGAREN

Fastigheten Textile Fashion Center ligger i stadsdelen Simonsland. Den ägs och förvaltas av fastighetsbolaget Kanico AB. Bolaget har kontor i direkt anslutning till centret på Viskastrandsgatan 1.

Kanico ombesörjer:
– Vaktmästeri
– Inomhusmiljö såsom värme, ventilation och kyla och övriga installationer i fastigheten
– Utomhusmiljön inklusive innergården på centrets ”baksida”
– Parkeringsplatser och parkeringskort – se nedan
– Husets allmänna brandskydd
– Utvändig säkerhetsrondering av vaktbolag

Som anges ovan kontaktas för de flesta lokalärenden den direkta hyresvärden som i sin tur ansvarar för kontakterna med Kanico (avser kontorshotellen och verksamheter inom Högskolan i Borås).

Kanico AB äger även The Company som driver centrets restaurang The Food Company, caféet The Wine & Coffee Company och puben Pumphuset.

Kontaktuppgifter till Kanico:
033-10 85 01
info@kanico.se

Kontaktuppgifter till The Food Company:
033-12 52 50
booking@thecompany.se

ALLMÄN INFORMATION

Aktivitetskalender

Centrumledningen ansvarar för en intern Aktivitetskalender för Textile Fashion Center. I denna samlas större händelser, evenemang och aktiviteter i centret. Genom kalendern får de som är verksamma i centret förutom information om vad som händer underlag för att anpassa egna aktiviteter tidsmässigt samt eventuellt uppslag till samarbeten.

Aktivitetskalendern distribueras till prenumeranter av centrumledningens informations- och nyhetsmail. Läs mer om det nedan.

För medverkan med ett evenemang i Aktivitetskalendern kontakta:
Frida Stålhandske, marknadskoordinator
0704-40 11 91
frida@textilefashioncenter.se

För även rubriken Kommunikation och marknadsföring nedan.

Bokning av mötes/konferenslokaler

Till lokaler för möten varierar något för olika hyresgäster i centret.
Se information för er organisation nedan under aktuell rubrik:
– Hyresgäster i kontorshotell
– Nordiska Textilakademin och Borås Yrkeshögskola
– Verksamheter inom Textilhögskolan
– Verksamheter med Kanico AB som hyresvärd

Brand

Vid brand aktiveras ett talande brandlarm och sprinklers. Runt om i centret finns utrymningsplaner uppsatta som visar närmaste nödutgång. Vid brandlarm ska man omedelbart lämna byggnaden.

Varje enskild organisation/företag i centret ansvarar för att samtliga medarbetare känner till nedanstående. Kontakta hyresvärden eller brandansvarig inom verksamheten för information:
– Närmaste utrymningsplan och uppsamlingsplats
– Närmaste brandsläckare
– Brandansvarig för verksamheten

Felanmälningar i lokaler/fastigheten

För hyresgäster till något av MarketPlaces eller Borås INKs kontorshotell kontaktas hyresvärden.

För övriga: om du upptäcker fel eller reparationsbehov eller har frågor om värme, ventilation, sanitet eller något annat avseende lokalerna, använd interna rutiner för verksamheten, alternativt maila
info@kanico.se
Ange gärna rumsnumret till den lokal anmälan gäller.

Vid eventuella akuta ärenden såsom vattenläckage eller andra brådskande behov av åtgärder på kvällar eller helger, ring journumret 033-340 10 03.

Frukost- och informationsmöten

Centrumledningen arrangerar informationsmöten om centret. Ungefär en gång i månaden bjuder den på frukost med mingel och information från verksamheter i centret, centrumledningen, fastighetsägaren Kanico och ibland även externa gäster. Kom och umgås med kollegor, träffa nya kontakter och få kunskap och koll. Inget möte är det andra likt!
Tid: 7.45-ca 8.45

Inbjudningar till Frukost- och informationsmöten skickas via centrumledningens informations- och nyhetsmail, se nedan. För att delta skickar man en anmälan till info@textilefashioncenter.se.

Vill ni medverka i ett möte för att berätta om er verksamhet, presentera en nyhet, ett evenemang, en ny tjänst/produkt eller av någon annan anledning delta med en programpunkt på ett möte? Kontakta:
Git Guldare, Centrumledare
0707-76 13 09
git@textilefashioncenter.se

Informations- och nyhetsmail

Centrumledningen erbjuder informations- och nyhetsmail om centret. Exempel på innehåll är nyheter från verksamheter, inbjudningar, tips om särskilda evenemang och öppettider för entrédörrar under helger och semestertider.

För att få informations- och nyhetsmail behöver du med anledning av reglerna enligt GDPR ge ett godkännande via en blankett. Den får du i informationsdisken eller genom ett mail till info@textilefashioncenter.se.
Blanketten behöver undertecknas och lämnas i informationsdisken.

Önskar ni medverka med information eller nyheter från er verksamhet, kontakta:
Git Guldare, Centrumledare
0707-76 13 09
git@textilefashioncenter.se

Informera informationsdisken vid evenemang med mera

Vid särskilda evenemang, möten eller konferenser är det angeläget, värdefullt och tacksamt att informera centrumledningens informationsdisk. Då kan personalen bidra till ett gott värdskap både för er verksamhet och för centret genom möjligheten att ge information och hänvisa gäster och allmänt ge god service.
Ta kontakt för att ge information genom
info@textilefashioncenter.se
033-25 54 55

Kommunikation och marknadsföring

Centrumledningen ansvarar för Textile Fashion Center som varumärke och därmed flera kanaler för marknadsföring av verksamheter och aktiviteter i centret. Dessa är bland annat
textilefashioncenter.se med Kommande evenemang på startsidan och Nyheter. På webbplatsen kan verksamheter medverka med logotype och information.
Facebooksida
– ett Instagramkonto
– digitala skyltar i huvudentrén med information om evenemang

Ansvarig:
Frida Stålhandske, marknadskoordinator
frida@textilefashioncenter.se
0704-40 11 91

Använd gärna #textilefashioncenter och/eller @textilefashioncenter i inlägg och i marknadsföring av aktiviteter och evenemang. Då bidrar ni inte bara till kännedom om er aktivitet utan ger också centrumledningen möjlighet att uppmärksamma den.

Se även rubriken Aktivitetskalender ovan.

Larm

Respektive hyresvärd alternativt hyresgästen ansvarar för larm för sina ytor i centret. Kontakta hyresvärden eller din chef för frågor och information.

Nätverk/Internet/IT-lösningar

För information om kontorsnätverk kontaktas hyresvärden alternativt för verksamheter som tillhör Borås Stad eller Högskolan i Borås intern IT-support för respektive verksamhet.

Gästnätverket heter ”Guest – Textile Fashion Center”. Detta tillåter surfning och internetaccess kostnadsfritt utan lösenord. Observera att det inte är avsett att fungera som nätverk för arbetande i centret.

Parkeringsplatser och parkeringstillstånd

För dem som arbetar i centret finns det flera parkeringsplatser i närområdet som kan användas med parkeringstillstånd mot en månadsavgift. För förfrågan:
– Hyresgäster till MarketPlaces eller Borås INKs kontorshotell – kontakta hyresvärden.
– Övriga hyresgäster – kontakta fastighetsägaren Kanico AB. Förfrågan skickas till info@kanico.se.

Vid Textile Fashion Centers entré vid Skaraborgsvägen 3 B finns en besöksparkering som kan betalas via app eller biljettautomat (här gäller ej ovan parkeringstillstånd).

Parkeringsplats för funktionshindrade finns på innergården nära Skaraborgsvägen 3 D. Där finns en ramp och rymliga entrédörrar.

Rabatt och fri entré för dig som arbetar i Textile Fashion Center

Restaurangen The Food Company och caféet The Wine & Coffee Company erbjuder rabatt. Tala med personalen för mer information.

Textilmuseet bjuder alla som arbetar i centret på fri entré under arbetstid på vardagar när de har öppet (se tiderna här). Uppge att du arbetar i centret vid biljettkassan för att skriva in dig.

Alla som arbetar i centret är också välkomna att kostnadsfritt ta med kunder och andra arbetsrelaterade besökare.

Postadress

Kontakta hyresvärden eller administrativt ansvarig inom er verksamhet för information om postadress.

Soprum/Återvinning avfall

I centret finns en lokal för återvinning av avfall. Nyckelbricka ger tillträde (se information om nyckelbrickor nedan).

Städning

Hyresvärden för respektive ytor/områden i centret ansvarar för städning. Centrumledningen är ansvarig för städning av de allmänna ytorna i centret inklusive de allmänna toaletterna. Vid frågor, behov av åtgärder el dyl kontakta hyresvärden eller informationsdisken.

Säkerhet och rondering

Varje kväll efter låsning av entrédörrarna genomför ett vaktbolag säkerhetsrondering i de allmänna ytorna inklusive de offentliga toaletterna. Den som befinner sig i centret under kvällstid kan bli ombedd att legitimera sig.

Taxi

Taxibilar hänvisas till besöksparkeringen vid Skaraborgsvägen 3 B.

Obs! Det är förbjudet att köra och parkera på stenplattan vid huvudentrén, Skaraborgsvägen 3 A på grund av att det finns värmeslingor under den. Om transport behöver komma nära fastigheten hänvisar vi till Skaraborgsvägen 3 D på innergården.

Tillgång till allmänna ytor för evenemang, fotografering och filminspelning

Centrumledningen som ansvarar för de allmänna ytorna i centret välkomnar att dessa används för evenemang och aktiviteter.

Centrets miljöer i de allmänna ytorna kan också gärna användas vid fotografering eller filminspelning. För sådana aktiviteter finns en policy som erhålls via informationsdisken.

Om ni önskar ha aktiviteter i de allmänna ytorna, fotografera eller filma:
Kontakta informationsdisken för förfrågningar och information
info@textilefashioncenter.se
033-25 54 55

Ytterdörrar/entréer och öppettider

Textile Fashion Center utgörs av de verksamheter som finns inom entréerna Skaraborgsvägen 3 A, B, C och D.

Ingång A är huvudentrén, B finns vid besöksparkeringen, C vid Skaraborgsvägen och D på innergården. D är också entré för funktionshindrade – där finns ramp och rymliga entrédörrar.

Öppettiderna för entréer varierar beroende på verksamheter som ska ha tillgång till dem samt vid helger och under sommaren. Aktuella öppettider hittar du här.

Vid behov av att ha entréerna öppna andra tider än de ordinarie, kontakta info@kanico.se.

Obs! Oavsett entréernas öppettider ger nyckelbricka alltid tillträde till centrets huvudentréer och de lokaler den ger behörighet till (se information om nyckelbrickor nedan).

HYRESGÄSTER I KONTORSHOTELL (hyresvärd Borås INK eller Marketplace Borås)

Bokning av mötes/konferenslokaler

Via kontorshotellens hyresvärdar finns lokaler att boka för möten.

Centrumledningen tillhandahåller också lokaler i centret för 2-100 deltagare. Hyresgäster i kontorshotellen kan boka dessa via tjänsten boka.se. För tillgång till denna behövs inloggningsuppgifter som erhålls via informationsdisken.
Maila info@textilefashioncenter.se för förfrågan.

Nyckelbrickor

För att komma in i centret och de lokaler man ska ha tillgång till utanför allmänna öppettider behövs en personlig nyckelbricka. Denna beställs genom hyresvärden och kvitteras ut personligen i informationsdisken med legitimation. I samband med detta lämnas även kontaktuppgifter.

Observera
– Nyckelbrickan är ett värdeföremål, ska förvaras på ett betryggande sätt och får inte lånas ut. Det är viktigt att meddela informationsdisken omgående om en nyckelbricka förloras.
– Vid avslutad anställning eller flytt av verksamheten från Textile Fashion Center ska nyckelbrickan återlämnas i informationsdisken.

Nycklar

Samtliga nycklar till dörrar som inte har nyckelbrickor hanteras av fastighetsägaren Kanico AB. Förfrågan och beställning görs genom hyresvärden.

Paket och bud

Centrumledningen erbjuder genom fullmakt mottagning av paket i informationsdisken under öppettid (ordinarie tider: måndag-fredag kl 8.00-16.00). För tecknande av fullmakt kontakta informationsdisken:
info@textilefashioncenter.se
033-25 54 55

Mottagaren ansvarar för hämtning av paket i informationsdisken. Centrumledningen ansvarar ej för skadad/borttappad/återsänd försändelse.

Obs! Det finns ingen lastbrygga – informationsdisken hanterar därför endast paket som kan förvaras vid disken

Leveransadress för paket och bud:
Verksamhetens namn
Skaraborgsvägen 3 D (lastbryggan på innergården/baksidan av centret)
506 30 Borås
(Obs! Det är förbjudet att köra och parkera på stenplattan vid huvudentrén, Skaraborgsvägen 3 A på grund av att det finns värmeslingor under den.)

Post

Utgående brev
Centrumledningen erbjuder service för utgående post genom Georgsson Mail. Tömning sker kl 16.30 varje vardag.

Lämna post frankerad eller med angiven avsändaradress på försändelsen (för fakturering) i postbacken till höger innanför informationsdisken.

Inkommande brev
För hantering av inkommande brev, kontakta hyresvärden för information om rutiner.

Övriga posttjänster
För information om Georgsson Mails övriga tjänster, se georgssonmail.se.

NORDISKA TEXTILAKADEMIN OCH BORÅS YRKESHÖGSKOLA

Bokning av mötes/konferenslokaler

Centrumledningen tillhandahåller lokaler i centret för 2-100 deltagare. Verksamheter i centret kan boka dessa via tjänsten boka.se. För tillgång till denna behövs inloggningsuppgifter som erhålls via informationsdisken.
Maila info@textilefashioncenter.se för förfrågan.

Nyckelbrickor

För att komma in i centret och de lokaler man ska ha tillgång till utanför allmänna öppettider behövs en personlig nyckelbricka. Denna beställs genom för verksamheten interna rutiner och kvitteras ut personligen med legitimation i informationsdisken. I samband med detta lämnas även kontaktuppgifter.

Observera
– Nyckelbrickan är ett värdeföremål, ska förvaras på ett betryggande sätt och får inte lånas ut. Det är viktigt att meddela informationsdisken omgående om en nyckelbricka förloras.
– Vid avslutad anställning ska nyckelbrickan återlämnas i informationsdisken.

Nycklar

Samtliga nycklar till dörrar som inte har nyckelbrickor hanteras av fastighetsägaren Kanico AB. Förfrågan och beställning görs genom för verksamheten interna rutiner.

VERKSAMHET INOM TEXTILHÖGSKOLAN OCH SCIENCE PARK BORÅS

Rutiner för lokalbokning, nyckelbrickor, post med mera regleras och hanteras av Högskolan i Borås varför vi hänvisar till högskolans interna verksamhet och service för information.

VERKSAMHETER MED KANICO AB SOM HYRESVÄRD

För ärenden och rutiner avseende nycklar, post, paket med mera hänvisas till fastighetsägaren/hyresvärden Kanico alternativt för verksamheten interna rutiner.
Kontaktuppgifter Kanico AB
Telefonnummer: 033-10 85 01
E-post: info@kanico.se

Bokning av mötes/konferenslokaler

Centrumledningen tillhandahåller lokaler i centret för 2-100 deltagare. Verksamheter i Textile Fashion Center kan boka dessa via tjänsten boka.se. För tillgång till denna behövs inloggningsuppgifter som erhålls via informationsdisken.
Maila info@textilefashioncenter.se för förfrågan.